Yhteistyökumppanimme 2017

 

Haastekumppanimme

STM tuo Hyvnvointi-hackathoniin 12 haastetta.

Pääyhteistyökumppanimme: Sosiaali- ja terveysministeriö

Pääyhteistyökumppanimme: Sosiaali- ja terveysministeriö

 

 

 

 

 

 

STM myös antaa Hyvinvointi-hackathonin ensimmäisen ja toisen palkinnon (liput SLUSHiin, näkymisenpaikka SLUSHissa) sekä STM:n kummipalkinnon. Lisää palkinnoista.

Suomen Sydänliitto ry:n Neuvokas perhe -hanke, Filha ry. ja Ehyt ry. ovat mukana haasteiden lisäksi mentori- ja tuomarirooleissa hackathon-viikonloppuna.

Toteuttajakumppanimme:

Helsingin kaupunki uusi tunnus

 

 

 

 

Helsingin kaupunki on mukana Hyvinvointi-hackathonissa mentorina, tuomarina ja ratkaisijoina hackathon-viikonlopun aikana.

Heltti_logo_rgb (1)

 

 

 

 

 

Heltti on mukana Hyvinvointi-hackathonissa mentori- ja tuomariroolissa. Ennakkowebinaari 30.8.2017 klo 16 aiheena Uusi Työhyvinvointi.

laurea_logo

 

 

Laurea-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat toteuttavat itse hackathon-viikonlopun. Lue lisää yhteistyöstämme.

sdn suomilogo

 

 

 

 

SDN eli Service Design Network on voittoa tavoittelematon palvelumuotoilijoiden globaali yhteisö, jonka tavoitteena on tehdä palvelumuotoilun menetelmiä tunnetuksi, sekä tukea oman jäsenistönsä osaamisen kehittymistä verkottumalla. SDN Suomen jaos tuo Hyvinvointi-hackathoniin CX Labin ryhmien tueksi. Palvelumuotoilun ammattilaiset yhdessä kunkin haasteen asiantuntijan kanssa mentoroivat ryhmiä ns. vastaanotolla 20 minuuttia / ryhmä.

CX Lab la 28.10.

  • Jaana Komulainen Atwork Oy
  • Andy Pattichis, Idean
  • Suvi Helén, Idean
  • Teija Hakaoja, Silverplanet

Sitra

Sitra tarjoaa parhaalle ratkaisulle palkinnoksi mentorointia sekä jos ratkaisu on riittävän kypsä, mahdollisuuden osallistua Sitran kiihdyttämöön. Lisää palkinnoista.

TE-palvelut / Työmarkkinatori  ultrahack-logo

 

Osatyökykyisiin liittyvien haasteiden (#7 ja #8) ratkaisulle palkintona paikka Ultrahackissa marraskuussa 2017, jos ratkaisu on riittävän kypsä,

SHORT_THL_LOGO_WEB_186x80px

 

 

 

THL tarjoaa avoimena datana tietoa suomalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista, sote-palvelujen käytöstä ja esimerkiksi ruoan koostumuksesta. THL on mukana Hyvinvointi-hackathonissa monella tavalla: tuomalla tapahtumaan dataa ja tietolähteitä, tukea ja opastusta niiden hyödyntämiseen ratkaisuissa sekä asiantuntijoita ratkaisemaan haasteita.

  • Ennakkowebinaari 10.10.2017 aiheena avoimen datan hyödyntäminen ja OmaKanta.

 

Kanta_RGB

 

Kelan Kanta-palvelut on rakentanut valtakunnalliset terveyden- ja sosiaalihuollon tietojärjestelmäpalvelut. Asiakkaina ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, apteekit ja kansalaiset. Valmiita, mutta jatkuvasti kehitettäviä palveluita ovat Resepti-, Potilastiedon arkisto-, Omakanta-, Kelain-, Lääketietokanta- ja testauspalvelut. Marraskuussa valmistuu Omatietovaranto, mikä on kansalaisen omien terveys- ja hyvinvointitietojen tallennuspaikka.  Parhaillaan rakennetaan Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto -palvelua.

Kelan Kanta-palvelut on mukana Hyvinvointi-hackathonissa tarjoamalla käyttöön Omatietovaranto-palvelun sandbox-ympäristöt uusien palveluiden kehittämisalustoiksi ja opastamalla näiden hyödyntämisessä sekä tarjoamalla asiantuntijoita haasteiden ratkaisemiseen. www.kanta.fi/phr

VTKL_RGB_kaksikielinen_logo_72dpi

 

 

Vanhustyön keskusliitto tuo Hyvinvointi-hackathoniin ratkaisijoita, mentoreirta ja tuomareita. Tutustu VTKL:n hankkeisiin Eloisa ikä ja Kotiturva mm. haasteessa 9.

fsa-logo-v3

 

 

 

Finnish Service Alliance tukee tapahtumaa sen suunnittelussa vastuuhenkilönään Pekka Siintola. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää suomalaista palvelututkimusta ja lisätä sen soveltamismahdollisuuksia yrityksissä ja julkisissa organisaatioissa.

Logo_with-tagline_light-bg_large_black

 

 

 

 

Terveys- ja hyvinvointiteknologian start-up-hautomo Vertical tukee tapahtuman toteuttamista ja on mukana itse tapahtumassa tuomaroimassa ratkaisuja. Verticalin palkintona sopivaksi valittu ryhmä saa osallistua Verticalin startup-hauduttamon koulutuksiin soveltuvin osin.

mkolme logo lores

 

 

 

 

M3 on markkinatutkimusyritys, joka on mukana tapahtuman suunnittelussa edustajanaan Emil Korhonen.

Teknologiat ja työkalut tapahtumaan tuovat kumppanimme:

IBM Watson ja Bluemix

IBM tuo tapahtumaan IBM Watsonin ja IBM Bluemix. Järjestämme sovellusten hyödyntämisestä webinaarin ja workshopin syksyllä 2017. Tässä linkki viime vuoden webinaariin.

games4health_logo_pysty_RGB

 

 

 

 

Games for Health Finland on luova verkosto pelinkehittäjiä, muotoilijoita, suunnittelijoita, terveydenalan ammattilaisia ja teknologiaa. Yhdistämällä kaikkia näitä elementtejä voidaan luoda hauskoja ja koukuttavia ratkaisuja edistämään terveyttä ja hyvinvointia. Organisaatio tuo Hyvinvointi-hackathoniin VR-laitteita.

16166895646_8c6ffbd34d_o

 

 

 

 

 

Moodmetric-älysormus ja sovellus ovat mukana hackathonissa muutamin sormuksin. Sovellus on yksinkertaisin tapa mitata stressiä ja palautumista. Moodmetric-älysormus mittaa ihon sähkönjohtavuuden muutosta, joka kertoo sympaattisen hermoston aktivaatiosta. Sympaattinen hermosto aktivoituu, kun yksilö kokee emotionaalista, kognitiivista tai fyysistä stressiä.

Moodmetric-diagrammi auttaa hahmottamaan kuinka paljon kuormitusta on päivän aikana kertynyt ja kuinka paljon nukuttu yö on auttanut palauttamaan voimavaroja. Useamman viikon kestävä mittaus auttaa hahmottamaan millaiset asiat kuormittavat ja mitkä auttavat palautumaan. Käyttäjä oppii tunnistamaan omat yksilölliset kuormitustekijänsä sekä reagoimaan niihin itselle sopivalla tavalla.

(lähde: www.moodmetric.com)

Moodmetric-älysormus ja –sovellus on hyvä esimerkki digitaalisesta sovelluksesta, jonka avulla voimme kehittää itsetuntemustamme tuottamalla yksilöllistä tietoa meistä itsestämme. Voisivatko personoidut hyvinvoinnin ratkaisut olla avuksi esimerkiksi kun:

  • Pyrimme irti tupakasta: miten elimistömme toipuu lopettamisen aiheuttamasta stressitilasta
  • Tavoittelemme terveellisempiä elämäntapoja: tunnistamme vaikeimmat ja helpoimmat hetket.
  • Ruuhkainen perheellisen arki vie voimia ja aiheuttaa stressipiikkejä. Oman lapsen itku voi tuntua yllättävän stressaavalta, ja mittaaminen voi auttaa tunnistamaan tunnereaktion verrattuna muuhun arkielämään sekä pohtimaan keinoja joilla helpottaa tilanteita.

 

FROOSH smoothiet

images

 

Froosh smoothiet virkistävät osallistujia lauantaina 28.10.2017 aamupäivällä Maria 0-1 2. kerroksessa. Froosh smoothiet sisältävät 100% hedelmää – ei mitään lisättyä. Rakastamme hedelmiä ja tuotteidemme on tarkoitus tarjota pohjoismaisille kuluttajille kätevän, helpon ja terveellisen tavan nauttia enemmän hedelmiä!

 

Löfbergs Lila

 Löfbergs-logotyp-gul--jpeg-hög-med-lila-platta

 

 

 

Kahvit hackathonin non-stop-välipala- ja virvoketarjoilussa meille tarjoaa Löfbergs.  (Maria 0-1, 2. kerros).

 

Teemme mm. viestinnällistä yhteistyötä myös näiden kumppanien kanssa:

 

HEIMO_LOGO_RGB

 

 

healthspa_RGB_blue_XL (1)