Mittaaminen auttaa vireystilan seurannassa ja palautumisessa

 
Moodmetric kuva 16192746715_905669963f_o
Kunnon ja askelten mittaaminen on ollut suosittua jo pitkään. Aktiivisuusmittarit motivoivat, auttavat saavuttamaan tavoitteita ja tekemään muutoksia päivittäisiin rutineihin fyysisen kunnon parantamiseksi. Monille mittaroinnista tulee tärkeä osa kuntoilua, ja esimerkiksi juoksuharjoittelua tehdään träkkeri ranteessa.
Monella kiivastahtinen työ muuttuu suorittamiseksi, joka leviää vapaa-ajan viettoonkin. Askelmittarit neuvovat lisäämään liikettä, ja toki sosiaalisia suhteitakin on ehdittävä hoitaa. Kaiken jumppaamisen jälkeen saattaa jatkuvasti vain olla voimaton olo – stressaa ja ahdistaa. Niin paljon piti vielä ehtiä tänään.
Stressaantunut ei hyödy neuvoista “älä stressaa” tai “hanki vastapainoa työlle”. Hän haluaa tietää olenko oikeasti stressaantunut vai liioittelenko? Pitäisikö minun jaksaa enemmän ja kuinka paljon enemmän? Eikö kukaan muu tässä projektissa stressaa, vaivaako minua joku? Henkiseen hyvinvointiin vaikuttaa tietenkin koko elämä, ei vain työ. Työpaikan ilmapiirikysely ei paljasta, jos joku valvoo kaikki yöt sairastelevien lasten kanssa.

Fysiologisista mittauksista apua vireystilan mittaamiseen

Koska fyysisen kunnon mittarit ovat osoittautuneet hyödyllisiksi monelle, myös henkisen hyvinvoinnin mittareita on alettu kehittää. Ensi ajattelemalta tavoite on haasteellinen, mutta fysiologiset mittaukset antavat tietoa myös esimerkiksi vireystilasta.
Moodmetric-sormus mittaa ihon sähkönjohtavuuden muutoksesta sympaattisen hermoston reaktioita. Tämä kertoo nk. pakene tai taistele -vasteesta, ja on hyvä indikaattori kognitiiviselle ja emotionaaliselle stressille. Mittaus näkyy reaaliaikaisena älypuhelimen näytöllä, joten omia reaktioitaan on helppo seurata.
Meditaatio, jooga ja mindfulness tarjoavat toisenlaista tapaa ottaa arjesta otetta. Mieli on yhtä tärkeä kuin keho, ja tavoitteena on pysähtyä ja keskittyä. Moodmetric-sormus mittaa mielen rauhallisuutta erittäin hyvin, sen avulla on helppo todentaa minkä tahansa rauhoittavan harjoituksen vaikutus. Kävely puistossa toimii mielen tasaajana myös loistavasti. Mitattu on.

Moodmetric tarjoaa laitteita, rajapintoja ja dataa hyvinvointi-hackathonin käyttöön

Moodmetric kehittää ja valmistaa älysormusta, joka kertoo reaaliaikaisesti käyttäjän stressitason. Jatkuva käyttö auttaa hallitsemaa kuormitusta ja palautumista paremmin.

Moodmetric-tiimin tavoitteena on alusta asti ollut mahdollisimman avoin tiedonjako. SDK (Software Developer Kit, eli mahdollisuus kehittää sormuksen mittausdatasta omia sovelluksia) on saatavilla ilmaiseksi kaikille sormuksen ostajille. Avoimet rajapinnat mahdollistavat tiedonsiirron eri sovellusten välillä. Moodmetric-stressilukeman saa teoriassa näkymään vaikka jääkaapin oven digitaalinäyttöön.

Henkinen hyvinvointi ja stressin hallinta ovat kuntoilubuumin perässä nousemassa puheenaiheeksi. On ok tehdä mindfulness-harjoitus kesken työpäivän, ja maraton-treenin ohella käyttää aikaa mielen tasapainon löytämiseen. Moodmetric tarjoaa helpoimman markkinoilla olevan välineen stressin ja palautumisen seurantaan. Tule mukaan hyvinvointi-hackathoniin kokeilemaan, mihin kaikkeen mittausdata taipuu!

16166895646_8c6ffbd34d_o

Niina Venho

www.moodmetric.com

Tule mukaan kehittämään ratkaisuja Hyvinvointi-hackathoniin.

Ilmoittaudu

Lisätietoja Hyvinvointi-hackathonista