Mitä kuuluu, voittajatiimi Kim Salmi ja Max Salmi?

 

Vuoden 2016 Hyvinvointi-hackathonin voittajaksi valittiin ratkaisu, joka tunnistaa verkkokameran kuvasta, kaatuuko vanhus kotonaan. Kim Salmi ja Max Salmi kehittivät edullisen ja pitkälle viedyn sovelluksen, joka lisää yksin asuvan ikäihmisen turvallisuutta.

Kim ja Max Salmi

Kim Salmi sanoo, että Hyvinvointi-hackathon oli kokemuksena todella hyvä.

– Meillä on tekninen tausta, joten se että päästiin tapaamaan mentoreita ja muiden tiimien henkilöitä, jotka ovat todella kovia tekijöitä terveydenhuoltoalalta, oli hyvä asia. Pääsimme mahtavien mentoreiden kanssa sparrailemaan, ja heiltä tuli paljon hyviä vinkkejä, joita ei pelkällä teknologiaosaamisella voi kattaa.

Voittajatiimi palkittiin paikalla Ultrahackin Health Trackissä 25.-27.11.2016.

– Valitettavasti Ultrahackissa ei ollut meidän tuotteelle sopivaa haastetta, joten jouduimme osallistumaan avoimeen haasteeseen, johon osallistui noin 20 erilaista projektia, mutta sijoitumme kuitenkin kolmen parhaan joukkoon. Olemme keskustelleet tuotteen kaupallistamisesta ja joitain suunnitelmia on jo lyöty lukkoon, päivätyö ja opiskelu kuitenkin rajoittavat ajallisesti tekemistä. Tuote vaatisi vielä arvioilta 3 – 4 kk täyspäivästä kehittämistä, jotta sitä pääsisi kaupallistamaan.

Kim ja Max Salmi työskentelevätKim Salmi ja Max Salmi aikovat tulevaisuudessakin jatkaa ihmisten elämää helpottavien palveluiden kehittämistä:

– Itse suoritan maisterin opintoja Helsingin yliopistolla algoritmien ja koneoppimisen parissa sekä teen töitä opiskelujen ohella, ja Max viimeistelee työn ohella IT-Tradenomin opintojansa. Tulevaisuudessa haluisin työskennellä sellaisten asioiden kanssa, jotka helpottavat ja parantavat ihmisten elämää.

Kim Salmi suosittelee Hyvinvointi-hackathonia laajasti eri lähtökohdista tuleville ihmisille.

– Kannattaa todellakin hakea mukaan! Kaikenlaisista ihmisistä on hyötyä, ja kun tiimiin saadaan tarpeeksi erilaista osaamista, siitä on eniten hyötyä.

Teksti: Myra Magnusson

Webinaari 26.4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *