Mitä kuuluu, Eficode?

 

Ensimmäinen Hyvinvointi-hackathon järjestettiin lokakuussa 2016. Kilpailussa kolmannelle sijalle ylsi Eficode-ryhmä. Tiimissä mukana olivat Joonas Jauhiainen, Juuso Jalava, Joonas Vainio ja Sebastian Muroma.

hackday12

Tiimin kehittämä EasySocial helpottaa ikääntyvien ihmisten yksinäisyyttä. Keskustelusovellus on Androidille suunnattu ja se hyödyntää text-to-speechiä ja speech-to-textiä. Sovelluksen avulla voidaan yhdistää samalla alueella olevat henkilöt toisiinsa sekä lähistöllä oleviin kiinnostaviin tapahtumiin. Palvelun prototyyppi valmistui Hyvinvointi-hackathonin aikana kahden päivän kuluessa. Juuso Jalava kertoo, että hackathonista jäi positiiviset fiilikset.

– Ruokaa oli tarpeeksi, vaikkakin itse olisin kaivannut lämmintä ruokaa tarjolla olleiden kylmien salaattien ja piirakoiden sijaan. Jo ennakkoon varoitettiin, että tila on melko viileä ja huomasinkin lattialla nukkuessani, että makuualustani ja makuupussini eivät olleet tilanteeseen tarpeeksi lämpimiä. Toisaalta hackathoniksi tapahtuma oli hieman erikoinen, sillä yhdeksästä ryhmästä vain kaksi tuotti varsinaista koodia tapahtuman aikana.

Joonas Jauhiainen kertoo, että ei ole ollut tapahtuman jälkeen mukana vielä muissa hackathoneissa.

Tammikuussa oli global game jam -tapahtuma, jossa olin mukana yhdessä tiimissä tekemässä peliä viikonlopun ajan. Paikan päällä Eficoden kustantamassa paikassa tuotettiin yhteensä 7 pelidemoa. Pelidemot löytyvät osoitteesta: http://globalgamejam.org/2017/jam-sites/fgj-helsinki-eficode/games ja tiimimme tuotos: http://globalgamejam.org/2017/games/tides-psyche-vr.

Eficodelaiset aikovat osallistua jatkossakin hackathoneihin.

– Jatkossa katsotaan, että mitkä hackathon-tapahtumat kiinnostavat. Ohjelmointi on kuitenkin se, mitä me tehdään.

Hyvinvointi-hackathon saa jatkoa myös vuonna 2017. Joonas vinkkaa tämän vuoden osallistujille, että mukaan kannattaa ottaa reipas ja avoin mieli sekä tahto haastaa itsensä. Hänellä on myös kehitysideoita tapahtuman järjestäjille:

– Jatkossa olisi ehkä hyvä järjestää slack-tiimi jo aikaisemmin, jotta tiimeistä saataisiin sopusuhtaisia. Meidän oli helppo lähteä koodaamaan tuotetta, koska kaikki olivat enemmän tai vähemmän koodanneet. Mielestäni tämänkaltaisissa tapahtumissa pitäisi saada enemmän konkreettista tehtyä kuin hieno power point. Monet hackathon-tapahtumat myös kieltävät jo kertaalleen julkaistun tuotteen käyttämisen kilpailuissa, vaan tarkoituksena on tuottaa toimiva prototyyppi tapahtuman aikana.

Lue lisää Eficode-tiimin kokemuksista: http://www.eficode.fi/blogi/hyvinvointia-vahemman-hackia/

Teksti: Myra Magnusson
Kuva: Leila Mojtahedi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *