Mikä on Neuvokas perhe?

 

Neuvokas perhe on iloa, innostusta ja kannustusta lapsiperheiden elintapoihin. Tuemme perheiden hyvinvointia korostamalla myönteistä ilmapiiriä ja yhdessä toimimista.

Neuvokas perhe tukee lapsiperheiden elintapoja sekä ammattilaisten kautta että viestimällä suoraan perheille. Tavoitteemme on tukea perheiden pystyvyyden tunnetta, jotta terveiden elintapojen omaksuminen olisi mahdollisia ja tarjota apua, tukea ja vinkkejä elintapoihin liittyen. Erityistä tukea tarjoamme ylipainoisten lasten perheille.

Neuvokas perhe – menetelmä elintapaohjaukseen neuvola- ja kouluterveydenhuoltoon on käytössä aktiivisesti lähes 200 Suomen kunnassa.

Elintapojen puheeksi oton välineenä toimii Neuvokas perhe -kortti, jolla perheet voivat itse arvioida omia valintojaan suhteessa voimassa oleviin suosituksiin. Ohjausmenetelmän avulla ammattilaiset pääsevät tukemaan perheiden vahvuuksia ja mahdollisia muutostarpeita elintavoista. Paperista korttia jaetaan terveydenhuollossa, mutta tarjolla on myös sähköinen kortti, joka löytyy: http://www.neuvokasperhe.fi/materiaalit/kortti

Neuvokas perhe tuottaa materiaaleja, viestintää ja tukea lapsiperheiden arkeen tutkimustietoon ja suosituksiin nojautuen.  Teemme laajaa yhteistyötä kuntien ja eri järjestöjen kanssa. Viestimme aina perheille tutkimusnäyttöön perustuen myönteiseen ja kannustavaan sävyyn, ja ideologiamme perustuu voimavara- ja ratkaisukeskeisyyteen. Iloa, innostusta ja kannustusta elintapoihin: www.neuvokasperhe.fi

Sydänliitto ry:n Neuvokas perhe -hanke on mukana Hyvinvointi-hackathonissa kahdella haasteellaan: Haaste #2 Digitalisoi Neuvokas perhe -kortti sekä Haaste #3 Digitalisoi maahanmuuttajan Neuvokas perhe -kortti. 

Suomen Sydänliitto ry:n Neuvokas perhe -hanke on haasteen #2 asiantuntijakumppani.

Suomen Sydänliitto ry:n Neuvokas perhe -hanke on haasteiden #2 ja #3 asiantuntijakumppani.

 

 

 

 

Kirjoittaja: Terhi Koivumäki, Neuvokas perhe -hankkeen vetäjä

Tule mukaan Hyvinvointi-hackathoniin ratkaisemaan hyvinvoinnin haasteita.

Toimi näin:

  1. Tutustu haasteisiin.
  2. Valitse omasi.
  3. Ilmoittaudu mukaan.

Kaikki ilmoittautumisen lisätiedot löydät täältä.

Meillä Hyvinvointi-hackathonissa on tavoitteet korkealla, ei enempää eikä vähempää kuin onnistuva ihminen – parempaa hyvinvointia suomalaisille.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *